دسته‌بندی‌ها

توجه : تمامی مطالب این سایت از طریق ربات جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط آیدی موجود در بخش تماس با ما، به ما اطلاع داده تا مطلب حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

طرز درست کردن برنج

طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه و سریع به روش اصیل ایرانی برنج آبکش یکی از انواع روش های پخت برنج است که در کشورمان بسیار مرسوم است و باعث

طرز درست کردن برنج

طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه و سریع به روش اصیل ایرانی طرز تهیه آلبالو پلو شیرازی خوشمزه و مجلسی با گوشت و مرغطرز تهیه آلبالو پلو آلبالو پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در … طرز تهیه ماش پلو خوشمزه و مجلسی به روش اصیل ایرانیطرز تهیه ماش پلو ماش پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. ماش پلو شباهت زیادی به عدس پلو دارد و اگر … طرز تهیه خورش کدو سبز مجلسی و خوشمزه به روش شمالیطرز تهیه خورش کدو سبز خورش کدو سبز یکی از انواع خورش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روش های متنوعی پخته می شود، این خورش خوشمزه با دستورهای متنوعی …طرز تهیه برنج آبکشبرنج آبکش یکی از انواع روش های پخت برنج است که در کشورمان بسیار مرسوم است و باعث مجلسی تر شدن برنج می شود. برنج را به روش های بسیار متنوعی می توانیم بپزیم که اکثر این روش ها باعث می شود به اصطلاح عامیانه برنج شفته شود و دانه های برنج به هم بچسبند. با روش آبکش کردن برنج پس از پخت برنجی مجلسی و دانه دانه داریم که برای سرو در مجالس و مراسم ها بسیار مناسب است. از برنج های بخار پز یا کته هم می توانیم به صورت مجلسی استفاده کنیم، البته بهتر است آنها را به صورت قالبی درست کنیم تا ظاهر شکیل تری داشته باشند. برنج آبکش را می توانیم به صورت کاملا ساده یا به همراه مواد مانند باقالی، شوید و … درشت کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.طرز تهیه برنج زعفرانیبرنج زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که به همراه غذاهای سنتی اکبر جوجه و کباب تابه ای سرو می شودمواد لازم برای 4 نفربرنج2 پیمانهنمک2 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده2 قاشق غذاخوریروغن مایع2 تا 3 قاشق غذاخوریآببه مقدار کافیدستور پخت برنج آبکشمرحله اولبرای تهیه برنج آبکش مجلسی ابتدا برنج را پاک می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و آب تا سطح روی آن می ریزیم و چندین بار آب آن را تعویض می کنیم تا آب موجود داخل برنج شفاف شود و 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه می کنیم.مرحله دومسپس اجازه می دهیم تا به مدت 2 ساعت خیس بخورد. (اگر مبتدی هستید بهتر است برنج را از قبل نخیسانید) در ادامه قابلمه ای متناسب با مقدار برنج انتخاب می کنیم (اگر 2 پیمانه برنج داریم 4 الی 5 پیمانه آب نیاز است).مرحله سومدر این مرحله تا نصف قابلمه آب می ریزیم و در قابلمه را می گذاریم و روی حرارت تقریبا زیاد می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.زمانیکه آب در حال جوش بود 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه می کنیم و آب داخل کاسه برنج را بیرون می ریزیم.طرز تهیه کته قالبیکته قالبی یکی از انواع روش های پخت برنج است که امروزه بیشتر در رستورانی های سنتی مرسوم استمرحله چهارمسپس برنج را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و با کفگیر یک هم می زنیم و برنج را به حال خود می گذاریم تا به مدت 8 دقیقه بپزد و بعد از گذشت این زمان به برنج سر می زنیم و یک دانه از برنج را با دو انگشت فشار می دهیم.مرحله پنجماگر له شده (برنج از هم جدا نشود یا از وسط نصف شود بلکه دقیقه له شود) یعنی زمان ابکشیدن برنج است و اگر له نشد باید زمان بدهیم تا بیشتر بپزد.می توانید یک دانه برنج را لای دندان قرار دهید اگر اطذاف آن نرم شده بودمرحله ششمو مغز آن کمی سفت بود نیز یعنی برنج پخته شده است.هر دو این تست ها را می توانید انجام دهید.برنج را بعد از مطمئن شدن از پختش داخل آبکش می ریزیم و خیلی سریع روی آن یکبار آب سرد می گیریم(نشاسته اضافی برنج خارج شود)مرحله هفتمحالا بلافاصله آبکش را بلند می کنیم و 2 الی 3 مرتبه تکان می دهیم تا برنج های زیر هم جابه جا شوند و حرارت آن ها را له نکند و دانه های برنج به یکدیگر نچسبند. قابلمه را مجددا روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا خشک شود.مرحله هشتمسپس روغن مایع داخل آن می ریزیم و زعفران دم کرده کمی روان را به آن اضافه می کنیم و قابلمه را کمی به چپ و راست حرکت می دهیم تا ترکیب روغن و زعفران کاملا قابلمه را چرب کند و بعد با کفگیر برنج را بر می داریم.مرحله نهمسپس داخل قابلمه می ریزیم این کار را کفگیر به گفکیر انجام می دهیم و به هیچ وجه یکدفعه برنج را داخل قابلمه نمی ریزیم. دسته کفگیر را وسط برنج فرو می کنیم و در می آوریم تا سوراخ ایجاد شده باعث خارج شدن بخار کف قابلمه شود.مرحله دهمو دانه های برنج ها بهم نچسبند. در قابلمه دم کنی می گذاریم  و یا اگر از محکم بودن در قابلمه اطمینان دارید نیاز به دم کنی نیست و همان طور در قابلمه را می گذاریم.بهتر است یک شعله پخش کن روی شعله بگذاریم و قابلمه را روی آن قرار دهیم.مرحله یازدهماجازه می دهیم به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم رو به بالا بخار داخل برنج بپیچد و بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا برنج به مدت 40 الی 45 دقیقه دم بکشد. پس از گذشت زمان گفته شده عطر برنج می پیچد.مرحله دوازدهمحرارت را خاموش می کنیم و آرام دور برنج را با قاشق جدا می کنیم و دیس مورد نظر را روی قابلمه قرار می دهیم و قابلمه را یکدفعه بر می گردانیم تا برنج قالبی داشته باشیم و یا می توانید داخل دیس بکشید. نوش جاننکات پخت برنج آبکشبرنج آبکش با ته دیگبا روشی که در آموزش بالا توضیح دادیم می توانید برنج را با ته دیگ زعفرانی درست کنید که ته دیگ هم از برنج می باشد. اگر خواهیم برای ته دیگ از سیب زمینی اسلایس شده یا نان استفاده کنیم باید چه کار کنیم؟فقط کافیست قابلمه مخصوص پخت برنج را روی حرارت قرار دهیم و کمی روغن اضافه کنیم، سپس ته دیگ سیب زمینی ورقه ای یا نان لواش را در کف قابلمه قرار دهیم و روی آنرا با برنج بپوشانیم، سپس مراحل را مانند دستور بالا دنبال کنیم.طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه و سریع به روش اصیل ایرانی 5 3

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 18 آذر 1399

طرز تهیه برنج ایرانی دسته بندی: غذاهای اصلی | به وسیله سمیه | ۸ دیدگاه ۱۴۱,۴۴۷ بازدید امتیاز دهید 3.4 از 160

مواد لازم برای برنج ایرانیبرنج دمیبرنج خام 2 پیمانهآب ولرم 3 پیمانهکره 25 گرمروغن مایع 2 قاشق غذاخورینمک 1 قاشق چایخوریبرنج آبکشبرنج خام 2 پیمانهآب ولرم 4 پیمانهکره 25 گرمروغن مایع 5 قاشق غذا خورینمک برای خیس کردن 1 قاشق مربا خورینمک برای پخت 1/2 قاشق مربا خوری خرید آنلاین لوازم قنادی + ارسال رایگان +5 درصد تخفیف، آخرین فرصت خرید در جشواره پاییز ایران کوک شاپ. کد تخفیف 5 درصد : i a cooki اینجا کلیک کنیدبرنج( ice) از جمله غلاتی است که در آشپزی بیشتر کشورهای جهان بسیار کارآمد است و روش های پخت و انواع مختلف دارد. به ویژه در کشورهای آسیایی خوردن برنج چه برنج سفید، چه برنج قهوه ای بسیار رایج است. در بین انواع برنج، برنج ایرانی از جمله لذیذترین و خوش پخت ترین هاست . می دانیم که برنج، اصل اساسی آشپزی ایرانی است و بیشتر سر آشپزهای بین المللی، ایرانی ها را ماهرترین افراد در پخت این غله خوشمزه و پر خاصیت می دانند.     پخت برنج مجلسی علاوه بر ظاهر خوبی که دارد می تواند اشتها آور نیز باشد . اصولا برنج را همراه نوعی خورش سرو می کنند یا به صورت تهچین، و همچنین مخلوط کردن با سایر مواد غذایی مانند لوبیا پلو، باقلا پلو، سبزی پلو، هویج پلو و … تهیه می کنند. خوب می دانیم که پخت برنج ایرانی قلق های خودش را دارد و چه برنج آبکش، چه برنج دمی یا کته مهارتهای خاص خود را دارد. پخت برنج ایرانی به خصوص برنج کته برای بعضی افراد ممکن است کمی مشکل باشد. اما باید گفت داشتن دقت و حوصله کافی مهمترین نکته در پخت یک برنج ایرانی خوشمزه  است. از نظر متخصصان نیز خوردن برنج ایرانی به صورت کته برای سلامت بدن مفیدتر است چرا که با این روش تمام خواص برنج حفظ می شو. در روش آبکش با بیرون ریختن آب برنج بسیاری از خواص آن نیز از بین می رود. از جمله خواص برنج نیز می توان به مواردی چون: سرشار بودن از ویتامین B1، تامین انرژی، جلوگیری از چاقی(به شرط درست و اندازه مصرف شدن)،کنترل فشارخون، مراقبت از پوست و مو و … اشاره کرد. در ادامه دو روش پخت برنج ایرانی یعنی آبکش و کته را می خوانیم و با فوت و فن پخت برنج ایرانی آشنا می شویم. غالباً برنج دمی چربی کمتر و خاصیت بیشتری دارد. از برنج آبکش بیشتر برای پلوی مجلسی و تزیین شده استفاده میکنند.     طرز تهیه برنج دمی   مرحله اول: برای تهیه برنج کته ایرانی خوشمزه و خوش ظاهر باید آب برنج را به اندازه بریزیم و برنج را قبل از پخت خیس کنیم. برای پخت برنج ایرانی به صورت دمی به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آب در قابلمه می ریزیم به اضافه یک پیمانه آب اضافی. نمک را اضافه می کنیم تا به مدت یک تا یک و نیم ساعت خیس بخورد.   مرحله دوم: کره و روغن مایع را به برنج خیس خورده می افزاییم و روی شعله گاز قرار می دهیم تا آب برنج به جوش آید.   مرحله سوم: مقداری از آب برنج که تبخیر شد در قابلمه را می گذاریم تا تمام آب کشیده شود.   مرحله چهارم: آب برنج که کشیده شد شعله را کم می کنیم و در قابلمه را با پارچه تمیز می پوشانیم و به اصطلاح برنج را دم می گذاریم و سی دقیقه زمان می دهیم تا دم بکشد. (برای اینکه برنج کته تهدیگ خوبی داشته باشد زمان پخت را یک ربع تا نیم ساعت افزایش می دهیم البته با شعله خیلی کم.) برای پخت برنج دمی تجربه کمک زیادی به شما می کند و قطعا پس از هر بار پخت تجربه زیادی بدست خواهید آورد.     طرز تهیه برنج آبکش   مرحله اول: برنج را با چهار پیمانه آب و بهمراه نمک به مدت دو یا سه ساعت خیس می کنیم. طرز تهیه عدس پلو با گوشت چرخ کرده  مرحله دوم: قابلمه مناسبی با توجه به حجم برنج انتخاب کنید . 2/3 آن را با آب پر کنید و شعله را روشن کنید تا آب بجوش بیاید. پس از جوشیدن مقدار کمی روغن مایع در قابلمه بریزید و برنج را اضافه کنید.( برای اینکه متوجه شوید چه زمانی برای آبکش کردن برنج مناسب است یک دانه برنج را بین دو انگشت امتحان کنید اگر با فشردن برنج له شد، یا اگر زمانی که آن را با دندان امتحان کردید، وسط آن سفت و خام نبود نشانه زمان مناسب آبکش شدن است.)   مرحله سوم: برنج را در آبکش بریزید تا آب برنج خارج شود. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و 1/2روغن مایع را در قابلمه بریزید تا داغ شود پس از داغ شدن روغن می توانید نان، سیب زمینی و یا هر چیزی که به عنوان تهدیگ انتخاب کرده اید را در قابلمه قرار دهید.(برای خوش رنگ شدن تهدیگ کمی زردچوبه یه زعفران در روغن بریزید.)   مرحله چهارم: برنج آبکش شده را درون قابلمه بریزید و لبه ها ی آن را جمع کنید تا به اصطلاح  قله ای شود. با انتهای قاشق سوراخ هایی روی برنج ایجاد کنید تا در قابلمه  سریع تر بخار بیافتد. در قابلمه را با پارچه تمیز بپوشانید و دم بگذارید(پنج دقیقه شعله زیاد باشد تا بخار بیافتد و بعد شعله را کم کنید.)   مرحله پنجم: بیست دقیقه پس از دم گذاشتن کره و باقی روغن مایع را همراه کمی نمک، داغ کنید و روغن داغ را روی برنج بریزید و اجازه دهید بیست دقیقه دیگر دم بکشد.(برای اینکه تهدیگ برنج بیشتر سرخ شود زمان پخت را افزایش دهید. مراقب باشید نسوزد و برای محکم کاری زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.) می توانید برنج آبکش را هنگام سرو با زرشک، زعفران یا انواع خلال مغز های خوراکی و … تزیین کنید.     نکات کلیدی تهیه برنج ایرانی -برنج ایرانی درجه یک باید باریک و بلند، شیری رنگ و سفت باشد هنگام خرید دقت کنید یکدست باشد و خرده نداشته باشد. -برنج هرچه کهنه تر باشد همگام پخت ظاهر بهتری خواهد داشت. سعی کنید برنج در جای  تاریک، خشک و خنک نگهداری شود. – اگر در روش برنج کته احساس کردید نمک برنج زیاد است چند تکه سیب زمینی داخل قابلمه در حال جوش قرار دهید. (برای اطمینان همیشه از نمک کمتر استفاده کنید، شوری غذا چاره ندارد ولی بی نمکی چاره دارد) – اگر دوست دارید برنج قد کشیده تر شود پس از اضافه کردن برنج به آب در حال جوش چند تکه یخ اضافه کنید و به اصطلاح به برنج شوک وارد کنید.(این روش را برای کته هم می توان انجام داد اگر قصد شوک دادن به برنج کته را دارید مقداری از آب آن را خالی کنید و پس از جوشیدن آب چند تکه یخ اضافه کنید) – اگر برنج ته گرفت، چند تکه نان یا چند حلقه پیاز روی برنج قرار دهید تا بوی آن را به خود جذب کند. – ظرف برنج را با توجه به مقدار برنج کمی بزرگتر انتخاب کنید تا فضای کافی برای قد کشیدن داشته باشد و به اصطلاح برنج شفته نشود. – برنج را اصولا روی گاز دم می کنند ولی برنج در فر هم می توان پخت.    همراهان عزیز خوشحال می شویم برنج ایرانی را با دستور ایران کوک تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی  اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.   برای: 2 نفر حاضر است در : 30 دقیقه وعده: شام, نهار دسته بندی دستور آشپزی : غذاهای اصلی مواد لازم : آب, برنج, روغن, کره

۸ دیدگاه برای طرز تهیه برنج ایرانی علی ۱۰ فروردین-۱۳۹۸ در ۰۵:۳۵ # کجا مطالب خوب بود؟؟!!! اینقد خودتون از سایتتون تشکر نکنید. اصلا خوب نبود. همش مبهمه و درست توضیح داده نشده. مثلا در مرحله اول طرز تهیه برنج آبکش گفته (بهمراه نمک!). حالا چه مفدار نمک الله اعلم. یا مثلا به زمان لازم برای پخت قبل از دم کردن برنج هم اشاره نشده. و… بقیشم که خودمون بلد بودیم!.. پاسخ نیلوفر بانو ۱۹ فروردین-۱۳۹۸ در ۱۰:۰۵ # خب مقدار نمک سلیقه ایه. بعضی میگن به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق چایخوری نمک بریزید. ولی بعضی کمتر میریزن. پاسخ یکی بود یکی نبود ۸ فروردین-۱۳۹۸ در ۰۱:۰۵ # هرچند روش حرفه ای و رستورانی پخت برنج ایرانی اصلا این نیست و نیاز به سنگ نمک، فوت کوزه گری و.. دارد ولی به برخی نکات خوبی اشاره کردید. تشکر پاسخ بارنج ۱۵ دی-۱۳۹۷ در ۱۵:۰۴ # ممنون بابت مطالب خوبتون. برنج ایرانی واقعا خوش عطر و طعمه پاسخ نیلوفر بانو ۱۵ دی-۱۳۹۷ در ۱۵:۳۸ # دقیقا هین طوره ???? پاسخ پونام پال ۲۲ آذر-۱۳۹۷ در ۱۵:۲۸ # من دوست دارم برنج ایران نه تنها خوشمزه است بلکه همچنین به دلیل رنگ های روشن آن است. قطعا آن را طبخ می کنم پاسخ فروغ رضوی ۲۴ آذر-۱۳۹۷ در ۰۸:۵۷ # بله دقیقا برنج ایرانی عالیه ???? نوش جان پاسخ Mahsa ۲ تیر-۱۳۹۹ در ۰۴:۲۳ # پخت برنج ایرانی یکم سخته برای اینکه برنج ایرانی خرد نشه یا حالت خامی نداشته باشه کمی ابلیمو هم موقع جوش بریزید پاسخ پاسخی بگذارید برای لغو پاسخ کلیک کنید. دیدگاه نام (ضروری) ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری) وب سایت

این دستور را برای دوستان ارسال کنید. Email ذخیره چاپ

دستور آشپزی های مرتبط

برای: 5 نفر زمان پخت : 30 دقیقه گشنیز پلو برای: 5 نفر زمان پخت : 10 دقیقه کوفته ترکیه ای استانبولی برای: 2 زمان پخت : 90 دقیقه طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت برای: 7 زمان پخت : 40 دقیقه ته دیگ زعفرانی برای: 2 زمان پخت : 180 دقیقه طرز تهیه قورمه سبزی رستورانی برای: 4 زمان پخت : 50 دقیقه واویشکا

کلمات کلیدی: برنج زعفرانی,برنج و خورش,پلو ایرانی,پلو خورش

آخرین مطالب