دسته‌بندی‌ها

توجه : تمامی مطالب این سایت از طریق ربات جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط آیدی موجود در بخش تماس با ما، به ما اطلاع داده تا مطلب حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).

درست کردن آش رشته

آموزش درست کردن آش رشته برای 4 نفراز جمله آش های معروف و اصیل ایرانی ، آش رشته می باشد که در ماه رمضان و ماه محرم به عنوان نذری طبخ می شود.همچنین نوع سبزی ها و میزان حبوبات بالایی که در این آش وجود دارد از نظر خواص ، آش رشته را بسیار مغذی و پر از خاصیت می کند که در کنار طعم خوشمزه آش رشته می توان از انتقال خاصیت های مواد به بدن نیاز لذت کافی را برد ، پس همراه با بخش آشپزخانه نمناک باشید تا به پخت این غذای خوشمزه بپردازیم.مواد لازم برای تهیه آش رشتهپخت آش رشته را با آماده سازی مواد لازم شروع می کنیم : مواد لازم آش رشتهمواد لازممقدار لازمنخود40 گرملوبیا قرمز 40 گرملوبیا چیتی 40 گرمعدس ریز 50 گرمپیاز متوسط 3 عددروغن به مقدار لازمزرد چوبه 1 قاشق غذاخوریاسفناج 20 گرمجعفری 20 گرمتره 30 گرمشوید 10 گرمگشنیز 20 گرمنعناع خشک 2 قاشق غذاخوریرشته آش 70 گرمسیر 2 حبهکشک 2 قاشق غذاخوریآرد 2 قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاه به میزان لازم طرز تهیه کامل آش رشتهمرحله اول :از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم. عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم.مرحله دوم :پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن له نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم. مرحله سوم :نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم. یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.مرحله چهارم :مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم.سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نخواهد داد.مرحله پنجم :بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که  خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع  را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعناع نسوزد.مرحله ششم :عدس و سبزی را با هم مخلوط کنید و یک ساعت زمان بدهید تا پخته شود سپس لوبیا ها را به آن اضافه میکنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید.بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سبزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.مرحله هفتم :بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.مرحله هشتم :بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و کمی هم میزنیم.مرحله نهم :در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را به هم میزنید در داخل آن میریزیم.باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند.در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم.مرحله نهایی :دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود. و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن می باشد چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است.برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید. عکس نهایی آش رشتهنکات پخت آش رشته :برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.تره را جدا از سبزی های دیگر خرد کنید.برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.اگر از آب قلم در آش استفاده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.نکات تکمیلی در مورد آش رشتهآش رشته جزو آش و حلیم میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد . آش رشته را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .طرز تهیه آش رشته خانگی با اصول نذری با نکات جاافتادن4.62396این مطلب مفید بود ؟2198198

آش رشته جز شناخته شده ترین و خوش طعم ترین آش های ایرانیه. فکر نکنم کسی باشه که با آش رشته و دور همی های خونوادگی خاطره نداشته باشه. خیلی نکته ها هست که برای پخت این آش خوشمزه وجود داره و احتمالا شما هم تجربه ش رو داشتید که طعم های متفاوتی از این آش رو که توسط افراد متفاوت تهیه شده بچشید. تنوع طعم آش به مقدار و نوع سبزی هاش هست. در این مطلب طرز تهیه آش رشته اصیل ایرانی و نکات مربوط به پخت بهتر اون رو گذاشتم، امیدوارم براتون مفید باشه. آش رشته فهرست مطالب مواد لازمدستور سریعحتما حبوبات رو خیس کنیدسبزی آش رشته چی داره؟رشته را کی باید اضافه کنم؟کشک رو چطور حاضر کنیم؟آماده کردن نعنا داغ برای آشپیاز داغ ترد و طلایی بخرم یا بپزم؟سیرداغ رو چطور درست کنیم؟ترکیب مناسب ادویه برای آش رشته چیست؟نکاتی درباره آش رشته خوشمزه مواد لازم 1/2 لیوان لوبیا چیتی1/2 لیوان لوبیا سفید1/2 لیوان نخود1/2 لیوان عدس500 گرم سبزی آش خورد شده (تره، جعفری، گشنیز)500 گرم اسفناج درشت خرد شده300 گرم رشته آشیکشک به مقدار لازمپیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ به مقدار لازم8 لیوان آب مواد لازم برای تهیه آش رشته دستور سریع حبوبات (بجر عدس) رو که از قبل خیس کردیم داخل قابلمه میریزیم و با آب و مقدار کمی پیاز داغ و سیر داغ میذاریم روی حرارت تا بپزه.بعد از حدود یکی دو ساعت که حبوبات کاملا پختن، عدس و سبزی ها رو اضافه میکنیم و یک ساعت دیگه زمان میدیم تا عدس و سبزیجات هم بپزن.رشته آش رو خرد میکنیم و اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم و در قابلمه رو میذاریم و اجازه میدیم رشته ها با حرارت ملایم بپزن و حجم بگیرن. در این مرحله میتونید ما بقی سیر داغ و پیاز داغ رو هم به آش اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه. فقط مقداری رو برای تزیین نگه دارید.بعد از 45 دقیقه آش کاملا جا افتاده و میتونید با کشک و پیاز داغ و نعنا داغ سروش کنید. حتما حبوبات رو خیس کنید حبوبات رو بهتره قبل از مصرف، حتما خیس کنید. با این کار آنزیم های خاص موجود در اونها آزاد میشه و در نتیجه سریع تر میپزن و راحت تر هضم میشن. همچنین در پوست لوبیاها، ترکیبات قندی پیچیده ای وجود داره که با خیساندن، شکسته میشن. پس اگه شما اونها رو بدون خیس خوردن مصرف کنید، معده و سیستم گوارشیتون اذیت میشه. حبوبات رو از 24 ساعت قبل از مصرف خیس کنید. در مدت زمان خیساندن حبوبات و غلات، دو تا سه بار، آب اونها رو عوض کنید. اگه در شرایطی فرصت خیساندن حبوبات رو نداشتید، می تونید از مقدار خیلی کمی جوش شیرین استفاده کنید تا حبوبات سریع تر پخته بشن و معده شما کمتر اذیت بشه. پختن حبوبات برای خوشمزه تر شدن آش میتونید موقع پخت حبوبات مقداری پیاز داغ و نغنا داغ رو بهش اضافه کنید تا با طعم حبوبات تلفیق بشه. اضافه کردن پیاز داغ و سیر داغ سبزی آش رشته چی داره؟ همه این رو میدونن که وقتی سبزی آش تازه باشه، خیلی خیلی خوشمزست. سبزی جزء اصلی اکثر آش هاست. هر آشی سبزی خاص خودش رو داره. رعایت میزان سبزی ها طبق دستور و استفاده از سبزیجات تازه، طعم آش شما رو فوق العاده میکنه. سبزی هایی که برای آش رشته استفاده میشه شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج هست که توصیه میکنم اسفناج رو بیشتر از بقیه سبزی ها و در اندازه های درشت استفاده کنید. میتونین اسفناج رو با مابقی سبزی ها ریزخورد کنین، اما در صورتی که اسفناج درشت تر خرد شده باشه آش خوش قیافه تر و خوش طعم تر میشه چون مزه اسفناج ها کاملا در دهان احساس میشه. همیشه سعی کنید سبزی آش رو تازه تهیه و مصرف کنید. ولی خب خیلی وقت ها هم نمیشه و آدم مجبوره که سبزی رو از قبل تهیه کنه. اگه قصد فریزر کردن سبزی رو دارید، بعد از شستن، خشک کردن و خرد کردن، اونها رو با توجه به نیازتون بسته بندی کنید. برای بسته بندی کردن، سبزی ها رو در یک نایلون ریخته و اونها رو پهن و نازک کنید و بعد فریز کنید. در هنگام استفاده برای داشتن طعمی بهتر و خواص بیشتر، اونها رو مستقیما به آشتون اضافه کنید و نذارید از قبل بیرون که آب بشه. بیشتر از دو تا سه ماه سبزی فریزری رو نگه ندارید. اضافه کردن سبزی و عدس رشته را کی باید اضافه کنم؟ انواع مختلفی از رشته آشی در بازار وجود داره. بعضی از رشته ها درشت تر هستن و حجم بیشتری در آش میگیرن و بعضی ها هم حجم زیادی نمیگیرن. ولی موضوعی که توی همه ی رشته ها مشترکه اینه لعاب زیادی به آش میدن. موقعی که رشته رو به آش اضافه کردید حتما همون ابتدا آش رو کاملا هم بزنید تا رشته ها پخش بشن و موقع پخت به هم نچسبن. حرارتش رو ملایم کنید و در قابلمه رو بذارید. گهگاهی هم آش رو هم بزنید. رشته ی آش 20 دقیقه ای میپزه ولی برای اینکه آشتون کاملا جا بی افته حدود 40-50  دقیقه اجازه بدید تا رشته ها غلظت آشتون رو تامین کنن. اضافه کردن رشته آشی کشک رو چطور حاضر کنیم؟ کشک های پاستوریزه احتیاجی به جوشاندن ندارن و اگه میخواید داخل آش بریزید، مشکلی نداره که همونطور خام اضافه بشه ولی برای تزیین چون غلظتشون زیاده بهتره که با مقدار کمی آب مخلوط بشن و بجوشن. ولی در مورد کشک های سنتی حتما اونها رو حدود 20 دقیقه بجوشونید. کشکی که برای تزیین آش استفاده میکنیم نباید خیلی رقیق باشه. همچنین برای زیباییش میتونید مقداری از کشکتون رو با زعفرون رنگی کنید یا با روغن نعنا داغ مخلوطش کنید تا رنگی بشه و تزیین زیباتری داشته باشید. جوشاندن کشک آماده کردن نعنا داغ برای آش خیلی ها از نعنای تازه به همراه سبزی های آش استفاده میکنن. خیلی ها هم نعنای تازه رو برای روی آش خرد و سرخ میکنن. ولی چیزی که متداول و راحت تره اینه که مقداری نعنا رو در روغن تفت بدیم و برای آش استفاده کنیم. برای اینکار مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و اجازه بدید روغن کاملا داغ بشه. بعد نعنا رو به یکباره داخل روغن بریزید و حدود 5-10 ثانیه هم بزنید و از حرارت بردارید. دقت کنید که اگه نعنا بیشتر روی حرارت بمونه میسوزه و تلخ میشه و همچنین بوی سوختگی میگیره که توی آشتون هم حس خواهد شد. تهیه نعنا داغ پیاز داغ ترد و طلایی بخرم یا بپزم؟ پیاز داغ یکی از اصلی ترین مواد در اغلب آش ها به حساب میاد. همیشه سعی کنید پیاز داغ رو تازه تهیه و مصرف کنید، چون در کیفیت نهایی آشتون موثره. برای تهیه پیاز داغ، پیازها رو خلالی کرده و در آب جوش بریزید، پس از چند جوش، اونها رو در صافی خالی کنید و بعد روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا آب اونها کاملا گرفته بشه. در این مرحله بهتره کمی زردچوبه یا زعفرون برای خوش رنگ تر شدن پیاز داغتون به پیاز ها اضافه کنید. روغن رو در ماهیتابه ریخته و اجازه بدید کاملا داغ بشه. اگه می خواید میزان زیادی پیاز داغ درست کنید، پیازها رو کم کم در روغن بریزید. در ابتدا پیازها رو هم نزنید وقتی شروع کردن به طلایی شدن مرتب اونها رو هم بزنید تا کاملا ترد بشن. پیاز ها رو از روغن کشیده و در صافی بریزید. روش تهیه پیاز داغ رو به طور مفصل در این لینک ببینید. سیرداغ رو چطور درست کنیم؟ سیر به صورت های مختلفی در انواع آش ها مورد استفاده قرار میگیره. در بعضی از آش ها از سیر تازه به همراه برگش استفاده میشه در بعضی ها هم از سیر رسیده خام یا سیر سرخ شده. همه ی ما میدونیم که سیر خواص زیادی داره و بهتره که اون رو به صورت خام و تازه مصرف کنیم.  ولی اگه خواستید از سیر داغ استفاده کنید، برای تهیه سیر داغ، سیرها رو حتما به یک اندازه خورد کنید، از یک رنده تیز یا سیر خورد کن کمک بگیرید. روغن رو به اندازه ای که روی سیرها بیاد، در ماهیتابه بریزید. برای طلایی شدن سیر داغ کمی زردچوبه به اون اضافه کنید. بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد، سیرها رو اضافه کنید. ممکنه اولش چسبناک بشن ولی بعد کم کم سبک شده و ترد میشن. سیرداغ رو باید مدام هم بزنید. به محض اینکه سیرها سبک و طلایی شدن اونها رو از روی حرارت بردارید و در صافی بریزید. سیر زود سرخ میشه و اگه سیر رو بیش از حد سرخ کنید، تلخ میشه. ترکیب مناسب ادویه برای آش رشته چیست؟ نمیدونم شما تا به حال توی آش هاتون از این ادویه استفاده کردید یا نه، من بهتون توصیه میکنم که حتما امتحانش کنید. اکثر آش هایی که درست میکنیم، حبوبات دارند و ممکنه گاهی باعث اذیت شدن معده بشن. تخم گشنیز فواید زیادی داره که یکی از اونها کمک به هضم راحت تر غذاست. علاوه بر اون یک ادویه خوش عطر و طعمه. برای استفاده از تخم گشنیز در آش، دونه های اون رو نیم کوب کنید و کمی در روغن تفت بدید. همچنین میتونید بعد از درست کردن پیاز داغ در آخر تخم گشنیز و زردچوبه رو به پیازها اضافه کرده و چند دقیقه تفت بدید. آش رشته نکاتی درباره آش رشته خوشمزه حتما آب حبوبات خیس کرده رو دو الی سه بار تعویض کنین تا نفخشون بره.قابلمه آش حتما باید بزرگتر از مقدار آش باشه تا به راحتی جا برای هم زدن آش مخصوصا وقتی رشته هارو میریزیم داشته باشیم تا رشته ها خمیر نشن.وقتی که رشته هارو اضافه میکنین آب آش نباید کم باشه چون رشته ها مقدار زیادی از آب آش رو به خودشون جذب میکنن و در صورت کم بودن آب، آشتون خمیر میشه.بعد از اضافه کردن رشته گاهی آش رو هم بزنید تا ته نگیره.هر چقدر پیاز داغ آش بیشتر باشه آش خوشمزه تری خواهیم داشت.برای اضافه کردن نمک خیلی باید دقت کنین چون هم کشک و هم رشته نمکی هستن و ممکنه آشتون شور بشه.مقدار روغنی که پیاز رو باهاش سرخ میکنیم نباید کم باشه چون این روغن به شفاف شدن آش و بهتر جا افتادنش کمک میکنه. همچنین روغن نعنا داغ هم باید در حدی باشه که نعنا ها شناور باشند. آش رشته

امتیازت به این مطلب چنده؟ 4.4 / 5 ( 757 امتیاز ) تبادل نظر کن / 119 دیدگاه

اینجا هستی: دونفره > آشپزی > سوپ و آش > طرز تهیه آش رشته مراحل و نکات کامل

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب