دسته‌بندی‌ها

توجه : تمامی مطالب این سایت از طریق ربات جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط آیدی موجود در بخش تماس با ما، به ما اطلاع داده تا مطلب حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).
دال عدس چیست

دال عدس چیست

77دال عدس چه تفاوتی با عدس دارد؟ مهر ۲۷, ۱۳۹۷ مطالب دسته بندی شده انواع عدسپست های ویژهحبوباتدسته‌بندی نشدهعدس آبی رنگعدس سبزعدس سبز فرانسویعدس سیاهعدس قرمزعدس قهوه ایعدس های خاصنکات خرید برچسب ها

ریشه یابی کلمه دال:کلمه دال ریشه در زبان هندی دارد و در هندوستان برای حبوباتی که به صورت دو نیم شده اند مورد استفاده قرار میگیرد پس اگر حبوباتی مانند عدس قرمز ،ماش سیاه، نخود و … را به صورت دو نیم شده دربیاورند برای نام گذاری آن از دال استفاده میکنند(۱)به طور مثال:دال عدس قرمز یا ماسور دال Masoo Dal دال ماش سبز  یا Mu g Dal   دال ماش سیاه پوست کنده یا u ad dalدال ماش سیاه با پوست:black dal دال نخود قهوه ای یا همان لپه در فارسی و cha a dal  در زبان هندی نخود قهوه ای و لپهتفاوت عدس با دال عدس قرمز:عدس قهوه ای را بعد از پوست کندن (که تبدیل به عدس قرمز میشود) به دو صورت دانه کامل(foo ball ed le il) و یا دو نیم شده (دال) مورد استفاده قرار میدهندعدس قهوه ای که داخل آن به رنگ قرمز است انواع عدس قرمزشاید از خود بپرسید چرا  عدس را پوست میکنند؟برای رسیدن به پاسخ فقط کافیست یک بار عدس را بدون هیچگونه ادویه و … بپزیدهنگام خوردن عدس متوجه خواهید شد طعم آن تمایل به تلخی دارد و برای همین است که غذای عدسی را با شکر یا نمک میخورنددلیل این تلخی پوست عدس است و به همین دلیل پس از پوست گیری عدس دیگر این تلخی وجود ندارداز دال عدس پوست گرفته شده (قرمز یا زرد) در پخت انواع سوپ و خورش استفاده میکنند که هم لعاب بهتری دارد و هم طعمی شیرین و خوشمزهو حالا سوال بعدی پیش می آید! و آن اینکه چرا عدس پوست گرفته شده را به دو نیم تقسیم میکنند(دال عدس)؟دلیل اول میتواند این باشد که  زمان پخت آن کاهش پیدا میکند و دلیل دوم اینکه هنگام پخت لعاب بیشتری به غذا میدهد و غذا طعم بهتری پیدا میکند  hossei sadeghi

شاید این نوشته ها به شما کمک کندخرداد ۱۴, ۱۳۹۸ارقام لوبیاچیتی‌ جدید، راهی به سوی خودکفاییادامه مطلبخرداد ۱۲, ۱۳۹۸عمر مفید لوبیاها شاید به ۳۰ سال هم برسد!ادامه مطلبتاریخچه عدسمهر ۲۰, ۱۳۹۷تاریخچه عدس چیست؟ کدام کشور بیشترین تولید عدس را دارد؟ادامه مطلبمهر ۹, ۱۳۹۷همه چیز درباره لوبیا عروس (لوبیا کریسمس)ادامه مطلبفلفل سیاه آسیاب شدهشهریور ۲۳, ۱۳۹۷فلفل سیاه تقلبی و اصلی، شما از کدامیک استفاده میکنید؟بخش دومادامه مطلبمرداد ۱۱, ۱۳۹۷لوبیا کشاورزی در زبان انگلیسیادامه مطلب

5 Comme s احسان گفت: اسفند ۱۷, ۱۳۹۷ در ۵:۰۴ ب٫ظماش قرمز ندیده بودمپاسخ یلدا گفت: خرداد ۵, ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۶ ب٫ظخیلی مطلب جالبی بودپاسخ شاهپور گفت: بهمن ۱۱, ۱۳۹۸ در ۸:۰۷ ب٫ظسلام اصلا اطلاعی از این موضوع نداشتم خیلی جالب بود خسته نباشیدپاسخ hossei sadeghi گفت: بهمن ۱۸, ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۶ ب٫ظسلام خواهش میکنم سلامت باشید همیشهپاسخ منوچهر گفت: اسفند ۱, ۱۳۹۹ در ۶:۱۳ ب٫ظسلام وقت بخیر میتوانیم با دال عدس وخرما خشک وشیره انگور مجنون درست کنیم برای صبحانه ؟پاسخدیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخنشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *دیدگاهنام * ایمیل * وب‌ سایت این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

۰۸:۴۷ - ۰۸ مهر ۱۳۹۷ ۶۶۷۲۳۸۰

۰۸:۴۷ - ۰۸ مهر ۱۳۹۷ ۶۶۷۲۳۸۰ نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF

معرفی خواص دال عدس +روش پخت آن/ انرژی زایی به کمک دال عدس

نظر دادن اشتراک گذاری دانلود PDF

دال عدس، گونه‌ای از حبوبات و هم خانواده عدس است که خواصی بسیار را در دل خود جای داده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دال عدس، گونه‌ای از حبوبات و هم خانواده عدس محسوب می‌شود که رنگ قرمزی داشته و طعمی همانند گوجه فرنگی دارد. این دانه‌های کوچک خواص فراوانی را به نام خود به ثبت رسانده اند که بعضا از آن بی اطلاع اند و به سمتش نمی‌روند که در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز به معرفی و بررسی خواص منحصر بفرد دال عدس و همچنین روش پخت آن بپردازد، پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشد. دال عدس دال عدس دانه‌هایی کوچک‌تر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است. یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده و سبب تحریک اشتها نیز می‌شود. به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند. دال عدس در درمان درد‌های مفاصل و استخوان‌ها مؤثر است. سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند. این مطلب را از دست ندهید: یک مشت عدس و این همه خاصیت باورنکردنی دال عدس برای بهبود زخم‌ها نیز به کار می‌رود. به خصوص زخم‌هایی که در گلو و دهان به وجود می‌آیند. به این منظور باید آب دال عدس پخته شده را چند بار در روز قرقره کنید. خواص دال عدس دال عدس دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است. این مطلب را از دست ندهید: 4 خاصیت درمانی عدس از ویتامین‌های موجود در آن می‌توان به ویتامین‌های گروه A. و B. اشاره کرد. همچنین دال عدس دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است. چربی‌های غیر اشباع برای سلامتی مضر محسوب نمی‌شوند و چاق کننده نیستند. تقویت قلب به کمک دال عدس فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتی‌های قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه می‌شود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند. دال عدس، حاوی آهن است همانطور که گفته شد دال عدس دارای آهن فراوان است. آهن از کم خونی و سایر بیماری‌های جلوگیری کرده و همچنین از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند. مصرف دال عدس به زنان شیر ده توصیه می‌شود، زیرا باعث بالا رفتن حجم شیر آن‌ها می‌شود. دال عدس، حاوی فیبر است دال عدس دارای مقدار زیادی فیبر است. فیبر در تقویت دستگاه گوارش بسیار موثر عمل کرده و از بروز بیماری‌های گوارشی جلوگیری می‌کند. این مطلب را از دست ندهید: خواص جالب نخود دال عدس در درمان یبوست و التهابات روده موثر است. یبوست با دفع سخت مدفوع همراه است که مصرف دال عدس باعث تسهیل خروج مدفوع می‌شود. دال عدس سرشار از ویتامین A دال عدس دارای مقدار زیادی ویتامین A است که در تقویت قدرت بینایی موثر است. این ویتامین نقش زیادی در جلوگیری از بیماری‌های چشمی دارد و باعث افزایش نور چشم می‌شود. بیشتر بخوانید: خواص عدس افرادی که مشکلات بینایی دارند می‌توانند از دال عدس به عنوان یک خوراکی موثر استفاده کنند. انرژی زایی به کمک دال عدس جالب است بدانید دال عدس را می‌توان یک غذای کامل دانست، زیرا انرژی زیادی دارد. دو فنجان دال عدس ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد؛ بنابراین می‌توان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیت‌های روزانه استفاده کرد. همچنین قبل از فعالیت‌های ورزشی، کار و یا کوه نوردی می‌توانید دال عدس میل کنید تا انرژی زیادی را در بدنتان ذخیره شود. پروتئین در دال عدس یکی از مواد معدنی موثر برای بدن که به میزان زیادی در دال عدس وجود دارد پروتئین است. پروتئین گوشت گاو و دال عدس مساوی است. به همین دلیل افرادی که گوشت مصرف نمی‌کنند میتوانند به عنوان جایگزین پروتئین گوشت از دال عدس استفاده کنند. دال عدس؛ مفید برای بیماران دیابتی خواص دال عدس برای بیماران دیابتی فراوان است. مصرف روزانه آن باعث تنظیم میزان قند خون شده و در جلوگیری از بیماری دیابت نیز موثر است. دال عدس حاوی فیبر فراوان است که مصرف آن بعد از وعده‌هایی غذایی مانع افزایش قند خون می‌شود. محققان دریافتند افراد دیابتی که دال عدس استفاده می‌کنند به میزان کمتری انسولین نیاز دارند. مصرف دال عدس در بارداری یکی از مقوی‌ترین خوراکی‌های توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است. در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد؛ بنابراین توصیه می‌شود که دال عدس را در برنامه‌های غذایی زنان باردار گنجانده شود. ببینید: خواص بی نظیر هویج که از آنها بی خبر هستید علاوه بر دوران بارداری، توصیه می‌شود که در دوران شیر دهی نیز از دال عدس استفاده شود تا، زیرا خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد تامین می‌گردد. درمان درد‌های مفصلی به کمک دال عدس دال عدس برای درمان درد‌های مفصلی کاربرد دارد. کسانی که از بیماری‌های آرتروز رنج می‌برند می‌توانند از این حبوبات برای درمان استفاده کنند. کلسیم موجود در آن از بروز بیماری‌های نرمی و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. بهبود زخم با دال عدس یکی از خواص دال عدس درمان زخم‌هایی است که در گلو و دهان به وجود می‌آیند. مصرف دال عدس طی چند روز می‌تواند به درمان این زخم‌ها کمک کند. برای درمان کافیست که دال عدس را میل کرده و یا قرقره کنید. تقویت کبد به کمک دال عدس از فواید مصرف دال عدس می‌توان به تقویت کبد و جلوگیری از مشکلات کبدی اشاره کرد. این خوراکی همچنین در جلوگیری از بیماری‌های صفراوی نیز موثر است. دال عدس به پاکسازی کبد کمک کرده و داروی خوراکی موثر به شمار می‌رود. روش پخت دال عدس در یک قابلمه آب جوش دال عدس‌هایی را که از قبل شسته اید بریزید. آب را برای بار دیگر بجوشانید و بعد از گذشت ۵ دقیقه حرارت را کم کرده و بگذارید تا دال عدس‌ها به مدت زمان ۳۰ دقیقه در قابلمه جوشیده شوند. یاد بگیرید: طرز تهیه کوفته‌ی دال عدس به روش ترکیه‌ای دال عدس برای پوره شدن با مواد دیگر بسیار مناسب است و به راحتی طعم آن‌ها را می‌گیرد. غالبا برای تهیه‌ی سوپ و عدس و خورشت عدس از دال عدس استفاده می‌کنند. انتهای پیام/  

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب