دسته‌بندی‌ها

توجه : تمامی مطالب این سایت از طریق ربات جمع آوری شده است. در صورت مشاهده مطالب مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران توسط آیدی موجود در بخش تماس با ما، به ما اطلاع داده تا مطلب حذف شود. به امید ظهور مهدی (ع).
اموزش قرمه سبزی

اموزش قرمه سبزی

هر چیزی که در مورد قورمه سبزی نیازه که بدونیدقورمه سبزی جا افتاده و بسیار خوشمزه لازمه انتخاب درستی سبزی های قورمه سبزی می باشد و همچنین دقت بسیار زیادی را لازم که لیمو عمانی هایی که برای قورمه سبزی مون در نظر میگیریم تلخ نباشد زیرا با این مورد تمام قرمه سبزی را تلخی خواهد گرفت.تاریخچه قرمه سبزیقورمه سبزی از معدود غذاهایی است که در طول تاریخ به شکل دست نخورده ای از مادر به دختر و از نسل به نسل دیگر منتقل شده است.یعنی قورمه سبزی که صد سال پیش طبخ می شد با قورمه سبزی که این روزها در خانه های ایرانیان طبخ می شود تفاوت چندانی ندارد . می توان گفت این خورشت ابتدا در بین عشایری که به کار دامپروری مشغول بودند شکل گرفت ؛ آنها با ذبح گوسفندان و خرد کردن گوشت و جداسازی چربی آن (برای تهیه روغن حیوانی) مراحل اولیه پخت قرمه سبزی را طی میکردند و با اضافه کردن سبزیجات کوهی و گرد لیمو آن غذا را تهیه می کردند.طرز تهیه قورمه سبزیبا دستور تهیه این بخش آشپزخانه نمناک که با قورمه سبزی شروع کرده ایم همراه باشید تا قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه ای را داشته باشیم : مواد لازم برای قورمه سبزیمواد لازممقدار لازم گوشت سر دست نیم کیلو پیاز  1 عدد بزرگ روغن 250 گرم لیمو عمانی 5 تا 6 عدد لوبیا قرمز نیم لیوان سبزی خورشت 1 کیلوگرم زردچوبه به مقدار لازم نمک به مقدار لازم فلفل به مقدار لازم نکته اول :سبزی خورشت شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع می باشد.نکته دوم :از گوشت سردست و بدون استخوان برای طبخ استفاده نمایید.طرز تهیه و دستور پخت قورمه سبزیابتدا از شب قبل لوبیا هارا خیس کنید.ابتدا گوشت را تمیز کنید و همچنین پیاز را نیز خرد کنید. سپس از تمیز کردن گوشت و بعد از خرد کردن پیاز این دو را با هم در یک جا تفت میدهیم. در مرحله بعدی زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت و پیاز افزوده سپس لوبیا قرمز را به گوشت و پیاز اضافه میکنیم. و همچنین آب را به این مواد اضافه می کنیم و آن را حرارت میدهیم. این حرارت را تا جایی ادامه می دهیم که گوشت نیم پز شود. حال سبزیجات خود که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع میباشد را تمیز کرده و پس از شستشو دادن آنها را خرد میکنیم و حدود 15 دقیقه تفت می دهیم. وقت آن رسیده است که این سبزی ها را نیز به غذای خود اضافه کنیم. در مرحله بعد ادویه های خود را به آن اضافه کنیم ، به صورت پیشفرض فلفل و نمک برای قورمه سبزی کافیست اما شما بر حسب تجربه می توانید از ادویه های دیگر استفاده کنید بعد از اینکه غذای ما چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنیم و  دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا غذا پخش شود.به یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد تمام قرمه سبزی شما تلخ خواهد شد پس اگر از کیفیت لیمو عمانی خود اطمینان ندارید سعی کنید از گرد لیمو استفاده کنید . شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این دلبخواهی و بستگی به مزاج شما دارد.حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید.همچنین بخوانید : طرز تهیه لیمو عمانی خانگی بدون سیاهی و تلخییک ساعت تا یک ساعت و نیم اجازه دهید بپزد و بعد از اینکه مطمئن شدید قورمه سبزی حسابی جا افتاده است از روی گاز بردارید و همراه با پلو میل بفرمایید.استفاده از رب گوجه فرنگییکی  از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.نکات و ترفندهای پخت قورمه سبزیبه خاطر اینکه در قرمه سبزی از لوبیا استفاده می شود ممکن است این غذا نفاخ باشد . اما برای جلوگیری از این مشکل شما می توانید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا کامل نفخ آن گرفته شود.در انتخاب لوبیا اینکه لوبیا قرمز باشد یا چیتی بیشتر ذائقه شما مهم است زیرا برخی ها با لوبیا قرمز قورمه سبزی را می پسندند و برخی دیگر با لوبیا چیتی ، حتی در برخی از مناطق ایران از لوبیای چشم بلبلی نیز استفاده می کنند.در انتخاب نوع گوشت گوسفندی یا گوساله بهتر است از گوسفندی استفاده کنید که کمی هم با خود چربی داشته باشد.سعی کنید برای سرخ کردن و تفت دادن از روغن کمی استفاده کنید.اگر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیایددر مورد سبزی ها شما میتوانید با توجه به ذائقه خود یا تجربه ؛ قبل از آنکه سبزی ها را به غذا اضافه کنید آنها را سرخ کنید این یک عمل کاملاً سلیقه ای است .همچنین شما می توانید برای خوشمزه تر شدن و یا چرب تر شدن قرمه سبزی خود از عصاره قلم نیز استفاده کنید .سبزی باید خوب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشهقورمه سبزی و ته چین مرغ و کباب کوبیده از جمله غذاهای مجلسی می باشد.خاطر نشان می کنیم که تمام مواردی که در بالا ذکر شد موارد تجربی بوده و به منظور استفاده از دستور تهیه به صورت حتمی نمی باشد.نکات تکمیلی در مورد قورمه سبزیقورمه سبزی جزو انواع خورش میباشد زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت میباشد . قورمه سبزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد . طرز تهیه قورمه سبزی رستورانی در خانه همراه با نکات قورمه سبزی4.42106این مطلب مفید بود ؟1843263

قورمه سبزی اگه خوب جا افتاده باشه و سبزی هاش درست انتخاب شده باشه بی شک بهترین غذای خونه خواهد بود. مطمئنا خیلی از شما دوستان گل هم با من موافقید، چرا که حتما بین خودتون یا مادرتون و یا نزدیکانتون کدبانو هایی رو دارید که این خورشت رو در حد عالیش درست میکنن و با عطری که توی خونه میپیچه همه رو به سمت آشپزخونه میکشونن. قورمه سبزی در این مطلب آموزش مرحله به مرحله قورمه سبزی، این خورشت لذیذ رو برای اون دسته از عزیزانی که در تهیه اش مشکل دارن قرار میدم. البته که خیلی از شما کدبانو های با سلیقه خیلی خیلی بهتر این خورشت رو تهیه میکنید و خوشحال میشیم از راهنماییهاتون هم استفاده کنیم. طرز تهیه قورمه سبزی رو قبلا در سایت داشتیم ولی در این مطلب به صورت مصور و مرحله به مرحله قرار میدیم. فهرست مطالب  مواد لازم برای تهیه قورمه سبزیسبزی قورمه سبزیمراحل تهیه قورمه سبزیقورمه سبزی جا افتاده  مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی گوشت (من گوساله استفاده کردم) 300 گرمپیاز متوسط 1 عددلوبیا قرمز 200 گرمسبزی قورمه(تره و گشنیز و جعفری به یک اندازه، شنبلیله و اسفناج  1/3 مقدار تره ) خرد و سرخ شده 400 گرملیمو عمانی 3 عددنمک و فلفل سیاه و زردچوبه2 پارچ آب (16 لیوان) مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی سبزی قورمه سبزی مامان عزیز من همیشه سبزی قورمه سبزی رو به مقدار زیاد سرخ میکنه و فریز میکنه تا همیشه آماده داشته باشه. البته که همیشه منبع تهیه سبزی قورمه من هم مادر عزیزمه که البته به نظر من خوشمزه ترین ترکیب سبزی قورمه اس. شاید یک بار موقع سرخ کردن سبزی قورمه عکس گرفتم و مطلبی جداگونه در موردش گذاشتم. ولی بد نیست همینجا هم یه توضیحی در موردش بدم و جزئیاتش رو تا حدودی برای شما عزیزان هم شرح بدم. سبزی قورمه در نقاط مختلف کشورمون در جزئیات متفاوته و اون به این دلیله که در هر نقطه سبزی های خاصی وجود داره که با ذائقه افراد اون منطقه جور تر هست. به طور عمومی و حدودی سبزی قورمه شامل تره و گشنیز و جعفری به یک مقدار + اسفناج و شنبلیله ثلث مقدار قبلی هست. ولی از اونجا که ما شمالی هستیم، چوچاق به دلیل عطری که داره به مقدار کم توی همه غذاهامون هست + مقدار کمی نعنا و البته چند پر شوید! که مامان گلم میریزه. مقدار خرد کردن و سرخ کردن سبزی قورمه به ذائقه خونوادگی شما و البته میزان اهمیت سلامت غذا بستگی داره. ما سبزی قورمه رو کاملا خرد میکنیم و تا حد زیادی هم سرخ میکنیم. البته نه به مقداری که سبزی کاملا سیاه بشه. ولی نظرم اینه که سبزی قورمه تا کاملا سرخ نشه قورمه سبزی جا اقتاده ای نمیده. البته که هرچی کمتر سرخ بشه سلامتش بیشتره و خیلی بهتره کامل سرخ شده رو برای مهمونی هایی که میدیم استفاده کنیم و برای مصرف خونه زیاد سرخ نکنیم. در هر صورت این شد سبزی قورمه. مراحل تهیه قورمه سبزی لوبیا ها رو از قبل چند ساعتی خیس بدید. پیاز رو خرد میکنیم و در مقداری روغن با زردچوبه تفت میدیم. کمی که سبک و طلایی شد گوشت ها رو با فلفل سیاه اضافه میکنیم و دو سه دقیقه ای تفت میدیم. البته میتونید به جای این مرحله از گوشت قورمه آماده که خاتون عزیز قبلا قرار دادند استفاده کنید و پیاز داغ رو بهش اضافه کنید. تفت دادن گوشت ها با پیاز بعد از اینکه گوشت تا حد مناسبی تفت خورد دو پارچ آب گرم اضافه میکنیم و زیر قابلمه رو هم زیاد میکنیم تا به قل زدن بیفته. بعد هم زیرش رو متوسط میکنم تا کم کم بپزه. بعضی ها در این مرحله زعفران دم کرده رو هم اضافه میکنن تا گوشت طعم دار بشه که من استفاده نکردم. من معمولا اگه لوبیام خوب خیس خورده باشه هم زمان با گوشت میذارم تا بپزه. اگه فکر میکنید لوبیاتون دیر پزه به صورت جدا گونه بذارید نیم پز بشه و بعد به گوشت اضافه کنید. قبل از اضافه کردن سبزی بعد از حدود 1 ساعت که گوشت و لوبیا نیم پز شدند (عکس بالا) سبزی ها رو اضافه میکنیم. بعد اضافه کردن سبزی از اونجا که رابطه خوبی با پوست لیمو عمانی ندارم و به نظرم خورشت رو کمی تلخ میکنه معمولا پوست و تخم لیمو عمانی رو جدا میکنم و پالپ های خشک رو با سبزی ها به قورمه سبزی اضافه میکنم. لیمو عمانی رو با سبزی ها اضافه میکنیم بعد از یک ساعت تا یک ساعت و نیم قورمه سبزی جا میوفته. قورمه سبزی جا افتاده نشونه جا افتادن قورمه سبزی اینه که آب و دونش از هم جدا نباشه. وقتی هم که روی برنج میریزید آبش نره کف ظرف و دون و سبزی ها روی برنج بمونه. آب قورمه سبزی باید تا حد زیادی خشک بشه. پس اگه دیدید گوشت و لوبیا پخته و هنوز قورمه سبزیتون آب زیادی داره، زیرش رو زیاد کنید تا آبش بخار بشه. در انتها هم پنج دقیقه ای زیرش رو خیلی کم کنید که روغن بندازه. مقدار روغنی که برای سرخ کردن سبزی ها و تفت دادن گوشت استفاده کردید تا حدی روی خورشت پیدا باشه. قورمه سبزی جا افتاده این خورشت خوشمزه رو با برنج سرو میکنیم.

امتیازت به این مطلب چنده؟ 4.1 / 5 ( 790 امتیاز ) تبادل نظر کن / 287 دیدگاه

اینجا هستی: دونفره > آشپزی > خورشت > طرز تهیه قورمه سبزی به صورت مرحله به مرحله

نظر خود را بنویسید

آخرین مطالب